Un nou campionat mondial de atletism, în România!

României i-a fost acordată organizarea celui de-al doilea Campionat Mondial de Ultraalergare! 

IAU (Asociaţia Internaţională de Ultramaraton) a făcut astăzi anunţul oficial prin care în anul 2021 Timişoara va găzdui Campionatul Mondial de 24 de Ore de Alergare! Anunţul poate fi văzut aici: http://iau-ultramarathon.org/index.asp?menucode=h00&col001=1858&tmp=tmp1&menu_id=News&submenux=News&foto=foto0&more=x&taal=nl

Federaţia Română de Atletism, împreună cu Comitetul Local de Organizare reprezentat de Super Sports Club Timișoara, este organizatoarea acestui campionat mondial care va avea loc în data de 22-23 mai 2021, în oraşul de pe malul Begăi. 

Este al treilea campionat de ultraalergare de nivel internaţional pentru care România a primit dreptul de organizare, după Campionatul European de 24 Ore Alergare desfăşurat la Timişoara în luna mai a acestui an şi Campionatul Mondial de 50km Alergare care va avea loc la Braşov în 1 septembrie 2019. 

Organizarea impecabilă a Campionatului European de 24 de Ore Alergare desfăşurat în datele de 26-27 mai la Timişoara a cântărit decisiv în decizia IAU de a acorda României organizarea unui nou campionat de talie mondială.

Alături de Comitetul Local de Organizare, reprezentat de Super Sports Club Timișoara, suntem bucuroşi că am reuşit să ne îndeplinim un nou obiectiv, acela de a asigura în România un parcurs competiţional internaţional puternic pentru cursele de ultra-alergare. 

România devine astfel o destinaţie cunoscută pentru ultra-alergătorii din întreaga lume şi pentru toţi cei îndrăgostiţi de alergarea de anduranţă. Mai mult, publicul din România are posibilitatea de a urmări în direct întreceri atletice care altădată puteau fi văzute doar în transmisii TV din străinătate. 

Ne bucură de asemenea faptul că organizarea acestui campionat mondial va avea loc în anul în care Timişoara este numită Capitală Culturală Europeană şi putem celebra, prin sport, includerea unui oraş din România în rândul celor mai frumoase şi bogate cultural şi istoric oraşe din Europa. 

Campionatul Mondial de 24 de Ore Alergare este o nouă ocazie pentru România de a demonstra că este pregătită de a găzdui competiţii de mare valoare şi de a atrage un public numeros la evenimentele atletice. SURSA FRA. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *